Ontdek de Kracht van de Natuur & Magie van de Maan…

17 oktober Volle Maan

Jachtmaan: Het Moment van Transformatie en Loslaten

De Jachtmaan, die haar naam ontleent aan oude tradities, was ooit het signaal voor onze voorouders om te jagen op wild voordat de kou van koning winter het land in bezit nam.
Tegenwoordig jagen we niet langer op dieren, maar in de moderne tijd blijven we achter onze dromen en wensen aan gaan. De Jachtmaan staat symbool voor transformatie, een tijd waarin we onszelf afvragen wat we willen vasthouden en wat we moeten loslaten.

De Energie van de Jachtmaan: Tijd voor Reflectie

De Jachtmaan is het ideale moment om te reflecteren op je doelen, verlangens en plannen voor de toekomst. Het licht van de Volle Maan verlicht niet alleen de nacht, maar ook je innerlijke wereld. Vraag jezelf af: *Welke aspecten van mijn leven wil ik laten voortbestaan en wat mag ik achterlaten?* Dit is de tijd om die balans op te maken en diep naar binnen te kijken.

Hier zijn enkele krachtige vragen die je kunt stellen onder het licht van de Jachtmaan:

– Kan ik mijn wens of droom echt in gang zetten?
Overweeg de stappen die je moet nemen om je doelen te bereiken. Zijn ze haalbaar? Heb je de middelen en de moed om deze te realiseren?

– Durf ik dit werkelijkheid te laten worden?
Vaak staan angsten of onzekerheden ons in de weg. Kun je jezelf toestaan om deze belemmeringen los te laten en je dromen na te jagen?

– Wat heb ik te verliezen en te winnen?
Weeg de risico’s en beloningen af. Soms vereist transformatie dat we iets opgeven, maar wat kun je daarvoor in de plaats krijgen?

– Hoe zou mijn leven eruitzien als ik dit écht ga doen?
Visualiseer de toekomst die je voor ogen hebt. Hoe voelt het om jouw doelen te bereiken? Laat deze visie je motiveren om stappen te zetten.

 Ritueel: Maanwater Maken voor Inzichten en Heling

Naast reflectie kun je tijdens de Jachtmaan ook een ritueel uitvoeren om je intenties te versterken. Een mooi gebruik is het maken van maanwater.

Dit is eenvoudig te doen: plaats een flesje water onder het licht van de Volle Maan en laat het haar krachtige energie absorberen. Dit maanwater kun je gebruiken voor je persoonlijke rituelen, heling, of om jezelf te verbinden met de inzichten die je hebt gekregen.

Meer over hoe je maanwater maakt en waarvoor je het kunt gebruiken, lees je hier: www.heksenkruid.info/maanwater

Een Heildronk op Jouw Transformatie

Als je je maanwater hebt gemaakt, breng dan een heildronk uit. Dit kan een symbolische manier zijn om je waardering te tonen voor de inzichten die je hebt verkregen en om je intenties voor de toekomst te bevestigen. Onder de helderheid van de Volle Maan kun je jezelf openstellen voor wijsheid en richting.

De Jachtmaan nodigt je uit om na te denken over welke dromen en wensen je echt wilt najagen. Is het haalbaar, en is het nog steeds noodzakelijk voor je?
Het is een moment van waarheid en transformatie – en misschien laat het licht van de Maan je zien wat je werkelijk nodig hebt.

Ik wens je een magische Volle Maan vol wijsheid en inzicht.

Yvonne Vrijhof – Heks en Kruid

E-Book Maan Magie en Meer

 

 

Meer over de Maan Magie en rituelen leren?

Bestel dan het E-Book Magische Maan Momenten