Wie ben ik?
 
Ik ben Yvonne Vrijhof 44 jaar en sinds mijn jeugd een in de leer bij de natuur. Ik houd me bezig met de krachten van de natuur en alles wat hieruit voortkomt.
Yvonne Vrijhof - Heks en Kruid

Als ik iets doe dan doe ik dat met liefde en toewijding, ik wil me behulpzaam opstellen en van onze wereld een betere plek maken. Het liefst doe ik dat met behulp van een beetje magie.

Ik geloof in de wet van drie; Alles wat ik doe komt in drievoud tot mij terug, dus ik zal altijd goed moeten nadenken of dit is wat ik in drievoud wil terug krijgen.

Goed en kwaad is een uitdrukking die je leert om alles van 2 kanten te bekijken.

Lering halen uit de natuur en de kennis van onze voor-ouderen ontvangen is een voorrecht om mee bezig te mogen zijn. Ik zal nooit uitgeleerd zijn en zal het nooit beter weten dan een ander, elk mens heeft zijn eigen beleving dat maakt het leven magisch en interessant.

Alles wat ik leer wil ik uitdragen zodat oude en nieuwe kennis en magie rondom de Natuur zichtbaar wordt, hierbij hoop ik anderen te inspireren en te stimuleren om zelf verder te gaan onderzoeken.

Mijn opleidingen die ik op dit gebied heb gedaan, hebben mij steeds een stukje dichter bij de natuur en bij mezelf gebracht. Alhoewel ik leef vanuit het bewustzijn dat de natuur mijn grootste leermeester is, wil ik hier toch vermelden wat ik zoal heb gedaan;

Ik ben begonnen met Reiki 1 en van daaruit ook Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki master) gedaan. Vervolgens de leer van Louise Hay (Je kunt je leven helen) via een opleiding mezelf eigen gemaakt. Daarna de opleiding Wilde Wijze Vrouwen en het verdiepingsjaar hiervan gedaan bij Eruname. Daarna een 2 jarige Runen opleiding gedaan bij Eruname. Aansluitend 1 jaar de Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk gevolgd.
Vorig jaar ben ik begonnen aan de Bach Bloesem opleiding waarvan ik reeds niveau 1 en 2 behaald heb.
Tot slot heb ik begin 2015 een cursus Biomoestuinieren gevolgd en afgerond.
Tussendoor volg ik allerlei losse workshops om mijn ontwikkeling te blijven stimuleren.

Mijn ontwikkelingen
Twee jaar lang heb ik cursusmateriaal ontwikkelt en geschreven voor de cursisten van Kruidenwijs en KruidenSpirit, waarbij ik mij liet leiden door de natuur. Daarnaast heb ik veel rituelen en workshops bedacht, begeleid en uitgewerkt.

De eerste, tweede en derde Moon challenge van begin 2016 t/m eind 2017 kwamen volledig van mijn hand.
Totaal hebben er meer dan 4400 mensen meegedaan aan deze challenge. Wil je hier meer over lezen ga dan naar www.moonchallenge.nl

In mei 2017 is mijn mijn eerste boek verschenen; Hoofd in de wolken - Voeten in de aarde. Een boek dat 1 jaar rond is geschreven en vertelt over de inzichten en inspiratie die ik krijg vanuit de natuur... Ik deel dit op een alledaagse en aardse manier.
Dit is uitgebracht in eigen beheer onder de uitgeverij Heks en Kruid. Het boek is op natuurvriendelijke manier gedrukt.
De boekenwebsite is www.heksenkruid.nl hier kun je ook mijn boek bestellen.

Mijn visie:

Ik wil mensen laten zien hoe mooi en puur de natuur is... Hoeveel rust en toch ook inspiratie je eruit kunt halen. Ik wil ze de kriebels laten voelen die ik ook voel als ik er vertoef.

Ik geloof in de magische kant van het leven.
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn handelen en doe wat ik wil mits het niets of niemand schaadt.
Het maakt mij gelukkig om een leven te leiden vol magische momenten en openstaan voor alles wat er op mijn pad komt en daar lering uit te halen.
De natuur is mijn grootste leermeester.

Yvonne Vrijhof - Heks & Kruid

 

De website voor de Bach Bloesem is www.bachbloesem.nu